Gezondheid

Gezondheid

Met halotherapie of zouttherapie adem je jezelf gezond.

 

Halotherapie heeft een heilzame werking bij verschillende aandoeningen.

Dit werd in het begin van de 19de eeuw al ontdekt, toen werd vastgesteld dat mijnwerkers in zoutmijnen en -grotten zelden tot nooit ziek werden. Dit in tegenstelling tot hun collega's in andere soorten mijnen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat in de zoutmijnen een microklimaat heerste, dat heilzaam is voor de gezondheid.

Zo bleek dat zouttherapie een gunstige invloed heeft op verschillende longaandoeningen waaronder astma, mucoviscidose, bronchitis, longontsteking enz... Daarnaast hebben ook mensen met huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis baat bij deze therapie, evenals mensen met allergieën of mensen die lijden aan CVS, fibromialgie en stress.

Het immuumsysteem verbetert aanzienlijk, de schildklier werkt sneller en de bloeddruk verlaagt na een aantal sessies in een zoutkamer of zoutkabine.

 

 

Hoe werkt het?

 

Bij halotherapie wordt gebruik gemaakt van een halogenerator om het klimaat van de zoutgrotten of zoutmijnen na te bootsen met een gecontroleerd therapeutisch microklimaat.

De lucht afkomstig van de halogenerator is geïoniseerd en verzadigd met een zeer fijn gemalen aerosol van droog medisch zout (puur farmaceutisch zou NA-CL-99.00%-105.00%).

De te behandelen personen zitten in een zoutkamer en ademen het droge medicinaal fijn zoutstof in, dat onmiddellijk vervoerd wordt tot in de kleinste delen van de luchtwegen.

Eenmaal ter plekke lost het zout op en trekt het kleine onzuiverheden aan die later opgehoest worden of die dankzij de stofwisseling het lichaam verlaten via de bloedbanen. Het zout heeft een ontsmettende werking en vernietigt bacterieën en helpt zo de gezondheid te herstellen.

 

Saltchamber Belgium - info@saltchamber.be - 0032 473 18 45 64

© Copyright 2015. All Rights Reserved